Kisah Kasih di Balik Megono Pekalongan - The Secret of Megono

Iki cekek'an khas Kalongan 
(This is Pekalongan traditional food)


Ngawene seko cecek karo parut-parutan klopo, ojo lali diwenehi combrang, tumbar, sambel, godong salam, miri, godong tlotoh, godong jerug, sere, berambang karo bumbu-bumbu liyane. O'yo ojo sampek klalen brambange dionceki sek.
(Made by secret ingredients)

Asale muasale megono iki jarene biyen ono wong londo neng Kalongan jek pak tuku sego megono kae, bar ngono de'en'e ke' mangan megono seng mbiyeke ke' durung ono jenenge. La' terusan deen'e ke' loh bar wes mangan, njur mbayar cekekan'e kae ra. La trus koq ndilalahe ngomong karo wong wadon seng dodol megono, bar kelar mbayar.
(Once upon a time, there was a foreigner who buy this traditional food, and then suddenly he said to the Megono seller before he leaved that place)

"Me-gone* yo' sek' yo Yu'"                 *((-red: Me: nyong, Gone Yo' : ndisik'an))
(" I'm going first, Mam ")

Si Mbakyu tukang dodol megono, njur mlongo. Terusan mbalesi si londo seng rupane rodok kenter.
(Then She replied)

" Dadahhhh " Jarene si Mbakyu seng rodok kemayu.
( " bye bye " she said. )

Lhaaaaa MEGOKNO' kui leh' di jenengi megono, goro-gorone si Mbakyu tukang dodol sego megono ke' seng neng pertelon' kae ra'.
(That's why they called Megono until now)

2 komentar:

  1. sere ki boso kalongane kamijoro udu yoo...

    BalasHapus
  2. sere ki boso kalongane kamijoro udu yoo...

    BalasHapus